Passe-partoutkarton

Wat is een passepartout?

Een passepartout is een kartonnen rand die op een kunstwerk of reproductie wordt gelegd. Het passepartout dient er in de eerste plaats voor om afstand te houden tussen een mogelijk kwetsbaar kunstwerk en het glas. Een passepartout is dan ook noodzakelijk bij het inlijsten van aquarellen of pastels. Ook bij een ets, zeefdruk, tekening of ander werk op papier is het gebruik van een passepartout aan te bevelen.

Passepartouts hebben wij in vele kleuren, met diverse designs, vervaardigd van zuurvrij karton. Wij snijden ze graag voor u op de gewenste maat. Met onze Valiani Nexus passepartout snijder, snijden wij de vorm die u wilt. Zelfs een lijn, v-groef, tekeningetje of een logo op het passepartout is geen probleem. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Valiani Nexus passepartout snijder

Sinds april 2021 staat er een nieuwe passepartout snijder in de werkplaats. De Valiani Nexus, een reus onder de passepartoutsnijders. We waren de eerste in Nederland die deze machine in gebruik mochten nemen. De mogelijkheden zijn nu eindeloos wat betreft vormen en versieringen op het passepartout. 

Andre Frijlink
Deskundig advies

Ik heb al meer dan 30 jaar ervaring en deel dit graag met jou. Vragen? Bel of mail gerust, of kom voor deskundig advies naar de winkel.